Sådan kommer du af med rotterne

30 august 2021 Steffen Hansen

Hvis du bor i hus, særligt på landet, så er der en stor chance for at du har oplevet at have rotteproblemer. I nogle tilfælde er det bare en rotte der har forvildet sig ind af en åben dør, men i nogle tilfælde er det mere alvorligt og kræver hurtig indgriben. Har du problemer med rotter eller mus, så er det vigtigt at du får gjort noget ved problemet inden det udvikler sig. I de værste tilfælde kan der være hundredevis af rotter, som potentielt kan anrette stor skade. 

Find kilden til problemet

Som sagt, så kan det i nogle tilfælde dreje sig om en enkelt rotte, eller en rottemor med en unge, som har forvildet sig ind i dit hus, eller din lejlighed via en åben dør, eller et åbent vindue. I disse tilfælde kan man nøjes med at sætte et par fælde op, og vente på at den klapper i. Er det rotteproblem større end det, kan det kræve anderledes drastiske foranstaltninger.

Få tjekket kloakken

Mange kloakker er af ældre dato og er derfor ofte kilden til problemet. Det kan være at en del af kloakken er rustet eller eroderet væk, og at rotterne derfor kan vade lige ind i dit hus, den vej. For at finde ud af det, har du brug for at få tjekket kloakken. Medmindre du har lyst til at selv at klatre derned, så har du brug for nogen der kan inspicere kloakken for dig.

Sådan tjekker du din kloak

Bor du f.eks. i Nibe og har brug at få inspiceret din kloak, så kan du gå på Google og taste TV inspektion i Nibe, og så får du en liste over firmaer der tilbyder denne service. Der er sikkert flere om buddet, så du kan med fordel undersøge de forskellige firmaer, og vælge det bedste eller det billigste.

Flere Nyheder