Lidt om trægulv og dets karakteristika

19 april 2021 Mathias Nielsen

Er du så heldig at have trægulv i dit hus eller din lejlighed? Så har du noget at være glad for og stolt af. Træ er nemlig noget af det smukkeste, du kan pryde dit hjem med, fordi det bidrager med så meget personlighed og naturlighed, som står i stor kontrast til de ellers (oftest) firkantede, lige vægge og hvide firkantede lofter.

Træet, derimod, har knaster og årer, der vidner om at træet har haft et langt liv inden det endte sine dage i skoven og i stedet blev lavet om til gulvbrædder. Tragisk historie, om man vil, men ikke desto mindre kan vi mennesker nyde godt af træets udseende når vi har det i vores hjem.

Trægulve har brug for vedligeholdelse

Selvom træ er et utroligt robust materiale og det typisk kan holde sig i mange år, ja faktisk århundreder, så har det brug for god behandling hvis det skal holde sig pænt. For det meste betyder det dog bare, at du skal holde det rent og passe på ikke at ridse og hakke det, men det skal faktisk også vedligeholdes med olie, sæbespåner, lak eller hvad end der er blevet brugt på gulvet i første omgang.

En vigtig del af processen med at holde gulvet pænt og sundt og raskt er også at få gulvet slebet en gang imellem. Gulvet behøver ikke at blive slebet ofte (faktisk frarådes dette), men du bør gøre det efter behov. Efter nogle år vil gulvet utvivlsomt få nogle skrammer, og så er det godt at kunne få det slebet ned, sådan at overfladen igen bliver 100% glat og fin. Faktisk kan et mange år gammelt gulv komme til at se ud som om det blev lagt i går. Så meget kan en slibning nemlig gøre for udseendet.

Find en professionel gulvsliber lige her.

Flere Nyheder