Følg den alkoholbehandling op med møder

08 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Du kender dem måske fra film og serie: AA-møder, som er møder under betegnelsen “Anonyme Alkoholikere”, hvor man mødes som både alkoholiker, men især også de ædru ag slagsen og taler om, hvor man er i livet, hvordan man har det, og hvad man går og tænker på – med meget fokus på alkohol.

Det er næppe lige så pompøst, som man kender det fra USA, men stort set over hele verden kan du finde steder, hvor man kan tage til sådan et møde eller tilsvarende.

Man kan lidt sammenligne det med en terapigruppe, som man kan finde verden over, hvor medlemmerne så bliver udskiftet, nogle kommer igen, mens andre ikke dukker regelmæssigt op.

For nogle er det nok at være der nogle gange, mens andre kommer der jævnligt gennem hele livet, og andre er der så nogle få gange, når man har brug for det.

image

Gruppemøder kan hjælpe under og efter en alkoholbehandling

Når man står og råber efter alkohol hjælp, så kan det være et besøg i sådan et møde, der får en til at indse, at man har et problem.

For her bliver man ikke dømt, og man har ikke nogle relationer til de andre deltagere, udover at man deler den samme dårligdom, som man forsøger at komme af med.

Man kan dele meget af sig selv til de møder, for man er i vished om, at folk holder tæt med den slags, thi man jo netop er anonym.

Andre har bare godt af at lytte til andres historier og fortællinger, hvor man finder ud af, at man ikke er alene med ens problem, og mange andre har haft de samme problemer, der næsten minder meget om ens egen tilværelsen.

Den slags møder kan hjælpe en under behandlingen, og den kan så sandelig også hjælpe en, når man føler, man er ude på den anden side.

Flere Nyheder